Haarstamceltransplantatie niet geschikt voor kroeshaar?

Geachte heer, mevrouw,

Ik lees in uw informatie dat haarstamtransplantatie niet geschikt is voor kroeshaar, omdat haar in het donorgebied niet geschikt zou zijn voor transplantatie naar andere plekken? Waarom niet? Het gaat om het gebied bij mijn slapen. Er zit nog wel een beetje haar, maar door o.a. kleine brandwondjes van de chemische ontkroesbehandelingen blijft het zeer dun en kalend. Zou ik een afspraak kunnen maken om te kijken of er niet toch iets aan gedaan kan worden?
Verder lees ik ook nog over Mesotherapiebehandelingen bij ander klinieken?
Kent u deze methode en/ of heeft u er van gehoord?
Bedankt.

Met vriendelijke groet,

Patricia

Vraag gesteld op
13 Feb 2012 om 22:35

Beste Patricia,

Bedankt voor het insturen van je vraag. Ik zal proberen een zo duidelijk mogelijk antwoord te geven.

HaarStamcel Transplantatie kenmerkt zich door met name het wegnemen van zeer kleine stukjes weefsel welke zich als kokertjes rond iedere haar bevinden. Dit weefsel bevat haarstamcellen. Juist het wegnemen van zo�n beetje zorgt ervoor dat er in de zogenaamde donorzone voldoende weefsel achterblijft om een nieuwe haar te gaan produceren. In feite stekken we de haren. Voor het wegnemen van dit weefsel gebruiken we een hol naaldje van 0.6 mm doorsnede. Dit is uiteraard een recht naaldje. Kroeshaar is de enige haarstructuur welke niet alleen een sterke krul buiten de huid vertoont, maar ook in de huid. Verder liggen de haren niet in een voorspelbare richting. Hierdoor is het voor ons niet mogelijk om de juiste hoeveelheid stamcellen te verkrijgen bij kroeshaar. In sommige gevallen (vaak als niet beide ouders ook kroeshaar hebben) kunnen we toch proberen, middels een proefbehandeling, om goede grafts met voldoende haarstamcellen te verkrijgen. Het beoordelen hiervan doet altijd ��n van onze artsen tijdens een vrijblijvend en kosteloos consult, je kunt hiervoor een afspraak maken via ��n van onderstaande nummers.

Wat betreft mesotherapie: dit is een behandelmethode welke wij niet toepassen, daarom adviseer ik om bij de betreffende klinieken de informeren.

Hopelijk ben je hiermee voldoende ge�nformeerd, indien je nog vragen hebt kun je altijd met ons contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Kristel van Herwijnen